Visum regler och rekommendationer när du reser till Indonesien

12sep, 2020

Indonesien, officielt republiken Indonesien, är en fantastisk plats på jorden belägen i Sydostasien i stilla havet. Indonesien består av över 13 000 öar och däribland de populära semesterorten Bali, Giliöarna, Lombok m.fl.

När du ska resa till Indonesien finns det ett flertal saker som kan vara väldigt bra att ha koll på redan innan du klivet på planet. I denna guide till Indonesien hoppas vi kunna svara på eventuella frågor du har inför din resa.

Visum regler och rekommendationer

När du planerar in din resa är det viktigt att se till att du införskaffar dig ett visum, beroende på hur länge du tänkt stanna. Reglerna kring ett indonesiskt visum ändras ofta och då vi inte kan garantera att vi hunnit anpassa texten till eventuella framtida förändringar rekommenderar vi dig alltid att kolla på Indonesiska Ambassadens hemsida för att säkerställa att informationen är korrekt. Med det sagt så kan du ansöka om två olika typer av Visum, 30-dagars respektive 60-dagars. Om du tänkt stanna i landet över 30 dagar så rekommenderar vi dig att ansöka om ett 60-dagars visum före det att du lämnar Sverige. Som svensk medborgare så slipper du visumkravet om du inte avser att stanna längre än 30 dagar. Om man vill stanna längre än 60 dagar kan man resa till ett närliggande land och ansöka om ett nytt visum på en svensk ambassad, detta tar normalt 2 dagar att åstakomma i de större städerna.

Följande vistelser i Indonesien är viseringsfria:

  • På ett svenskt ordinarie, tjänste- och diplomatpass får du 30 dagars viseringsfri vistelse i Indonesien.
  • Syftet med resan får vara turism, familjebesök, socialt besök, konst och kultur, officiellt uppdrag från regering eller myndighet, hållande av föredrag eller deltagande i seminarier, deltagande i internationella expon, deltagande i möten med centrala eller underlydande representanter för Indonesien eller för genomresa till andra länder.
  • Tänk på att det inte är möjligt att förlänga den viseringsfria vistelsen, så om du tror att du kan vilja stanna längre ansök om minst 30-dagars visum.

För att få besöka landet utan visum krävs följande:

  • Du som reser måste ha ett pass med giltighetstid minst 6 månader in i framtiden.
  • Du måste kunna visa att du har en utresebiljett antingen tillbaka till Sverige eller till land utanför Indonesien.
  • Du får inte ha varit svartlistad tidigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *